Studiebegeleiding

In het Abdij-Internaat staan we onze internen intensief bij tijdens het studeren, met een specifieke aanpak voor elke leeftijdsgroep. Dat begint al bij de kleuters tot en met de leerlingen van het 2e leerjaar, waar onze juf de kinderen individueel begeleidt. In het kinderparadijs maken we samen het huiswerk, lezen we hardop en ontwikkelen we de creativiteit van de kinderen.

Voor onze internen uit het 3e tot en met het 6e leerjaar leggen we de nadruk op "leren leren" dankzij het 6 stappenplan. We leren hun plannen, organiseren, zelfstandig werken en zorgen voor een dagelijkse opvolging.

Begeleiding secundair onderwijs

Onze internen kunnen onder begeleiding studeren tijdens de studie in de studiezaal of in de multimediale leeromgeving. Ook studeren op de kamer is een mogelijkheid. We zorgen dan voor regelmatige controle en opvraging.

Leerlingen uit de 1e graad van het secundair onderwijs maken kennis met een hele nieuwe wereld. We helpen hen dan ook graag met het structureren van hun schoolwerk: de schoolagenda leren gebruiken, notities nemen tijdens de lessen, de leerstof schematiseren, je lessen instuderen en uit het hoofd leren, op regelmatige tijdstippen herhalen en de examens voorbereiden.

Voor leerlingen uit de 2e en 3e graad leggen we dan weer extra nadruk op het memoriseren en het zelfstandig verwerken van grote gehelen leerstof. En heel belangrijk, we proberen er ook voor te zorgen dat ze elk moment de nodige motivatie vinden.