Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Abdij Internaat Sint-Truiden - Hasp-o Centrum

Studiebegeleiding

Bij Abdij-Internaat bieden we uitgebreide studiebegeleiding op maat, voor alle leeftijden en onderwijsniveaus. Onze ervaren begeleiders helpen studenten met organisatie, planning en het ontwikkelen van zelfstandige studiemethoden. We bieden individuele opvolgingsgesprekken en flexibele ondersteuning, aangepast aan de leeftijd en het onderwijsniveau van elke leerling. Onze studie-opvolging omvat een intern groeiplan, oudercontacten, overleg met de school en het monitoren van de voortgang via platforms zoals Smartschool. We bieden ook huiswerkbegeleiding, extra lessen in Frans en Nederlands, en taalinitiatie om de taalvaardigheid te versterken.

Tijdens de examenperiodes kan je in het weekend op internaat studeren om je maandag examen nog beter voor te bereiden. We bezorgen je hier graag meer informatie over.

Studiebegeleiding

Studiemethode

Samenwerkende scholen

In het internaat kunnen alle regelmatige leerlingen ingeschreven worden mits we beschikken over een vrije individuele kamer en de draagkracht van de (leef)groep dit toelaat.

Internen uit de derde kleuterklas of de basisschool volgen steeds les in de basisschool Heilig-Hart-Sint-Trudo, Stenaertberg 2 te Sint-Truiden.  Indien in deze school de maximumcapaciteit bereikt is, wordt in overleg met het internaat een andere schoolkeuze gemaakt. Normaal wordt dan uitgeweken naar basisschool Klim-Op te Kortenbos, mits er plaats is in deze vestiging én mits er nog plaats is in het georganiseerd busvervoer. De kosten voor dit busvervoer worden door het internaat gedragen. We beperken het aanbod tot deze 2 samenwerkende scholen. 

Internen uit het secundair onderwijs volgen steeds voltijds les in Hasp-O Centrum, indien de studierichting er wordt aangeboden. Als de studie-richting in Hasp‑O Stadsrand of Hasp-O Zepperen wordt aangeboden, is een internaatsinschrijving ook mogelijk, mits de ouders zelf in vervoer voorzien. Een internaatsinschrijving voor leerlingen uit andere scholen is niet evident en kan enkel na grondige redenen overlegd worden met de directeur van het internaat en zal slechts heel uitzonderlijk toegestaan worden.

Contact

Abdij - Internaat Hasp-O Centrum
vzw Hasp-O Centrum

Social media