Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Abdij Internaat Sint-Truiden - Hasp-o Centrum

Info

Welkom bij Abdij-Internaat! Wil je meer inzicht krijgen in onze visie en missie? Of ben je op zoek naar praktische informatie over ons beleid en onze regels? Ontdek dan onze verzameling PDF-bestanden die speciaal zijn samengesteld om jou een dieper inzicht te geven in wie we zijn en wat we doen.

Praktische info

Bijkomende verblijfsdagen: studie en ontspanning

Bij ons abdij-internaat bieden we niet alleen een thuis weg van huis, maar ook extra verblijfsdagen die het academische en sociale leven van onze internen verrijken. Deze dagen zijn gericht op zowel studie als ontspanning, waardoor een gebalanceerde en ondersteunende omgeving wordt gecreëerd.

Studiegerichte verblijfsdagen:

Tijdens belangrijke periodes zoals examens, streven we naar optimale ondersteuning voor onze internen. Op zondagnamiddagen organiseren we speciale studiemomenten die gericht zijn op voorbereiding en concentratie. We begrijpen dat een vertrouwde en rustige omgeving essentieel is voor effectief leren, daarom moedigen we onze internen aan om tijdens deze dagen op het internaat te blijven studeren. Dit biedt een gestructureerde en motiverende setting waarin studenten zich kunnen concentreren op hun studies, vooral voor de meer uitdagende vakken na een weekendrust.

Ontspanningsgerichte verblijfsdagen:

Naast de studiegerichte verblijfsdagen organiseren we ook trimestriele daguitstappen voor alle geïnteresseerde internen. Deze uitstapjes, vaak op zondagen, zijn gericht op teambuilding en bieden studenten de mogelijkheid om even weg te zijn van de dagelijkse routine van het internaatsleven. Of het nu gaat om het verkennen van de natuurlijke schoonheid rondom onze abdij of het deelnemen aan stimulerende activiteiten, deze dagen zijn bedoeld om een gezonde balans te bevorderen tussen studie en ontspanning.

Inschrijving en facturatie:

Bij de inschrijving voor het nieuwe schooljaar kunnen ouders aangeven van welke bijkomende verblijfsdagen hun kind gebruik zal maken. Deze inschrijving is bindend, aangezien wij op basis hiervan verschillende praktische regelingen treffen. De kosten voor deze verblijfsdagen worden aan het begin van het schooljaar gefactureerd, zodat ouders vooraf op de hoogte zijn van alle financiële verplichtingen.

Door deze bijkomende verblijfsdagen te integreren in ons internaatsleven, streven we ernaar een ondersteunende en stimulerende omgeving te bieden die het academische succes en het welzijn van onze internen bevordert.

Ons internaat heeft een 80-tal kamers; dat is ook onze maximumcapaciteit. De laatste jaren is ons internaat volzet. Tijdens de opendeurdag kunnen we maar inschrijven op basis van het aantal kamer dat momenteel bewoond wordt door laatstejaars internen. Voor elke kamer die vrijkomt is er een rondleiding voorzien.

Wie morgen aanmeldt, belandt dus op de WACHTLIJST.

We raden aan om zeker vandaag in te schrijven, dan ben je zeker dat een kamer beschikbaar is. Tot 10 juli kan je kostenloos uitschrijven, mits aangetekende zending. Het voorschot dien je te betalen binnen de 14 dagen na vandaag en wordt desgevallend terugbetaald.

Downloads

Veelgestelde vragen

Waarom kies je voor het Abdij - Internaat?

Wat is de missie en visie van ons Abdij - Internaat?

Wat is de visie op de leefgroep kleuter-basis?

Wat is de visie op de leegroep 'secundair'?

Wat zit in ons ontspanningsaanbod en welke ruimtes bieden we aan?

Hoe zien de kamers eruit en wat kunnen we verwachten?

Contact

Abdij - Internaat Hasp-O Centrum
vzw Hasp-O Centrum

Social media