Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Abdij Internaat Sint-Truiden - Hasp-o Centrum

Visie op leefgroep kleuter-basis

Jongens en meisjes uit het basisonderwijs verwelkomen we graag in ons Abdij-Internaat, net als kleuters vanaf de 3e kleuterklas.

Met het Abdij-Internaat willen we een warme thuis bieden aan onze internen en medewerkers. Dat doen we binnen een familiale omgeving met een eigen dagritme, orde, rust en huiselijke gezelligheid.

Elk kind is uniek en heeft specifieke talenten. Die proberen we te stimuleren door actief met de kinderen te werken en ze van nabij te begeleiden. Het laten groeien van onze internen tot sterke en gelukkige mensen, daar gaan we samen voor.

Sterke troeven van jong dynamisch team

Als Abdij-Internaat kunnen we daarvoor rekenen op verschillende sterke troeven. Ons katholiek internaat werd opgericht in 1843. De meer dan 170 jaar ervaring wordt vandaag gebruikt door ons gemotiveerd, jong en dynamisch team van professionele medewerkers en opvoeders.

Accommodatie

Onze internen kunnen we in het Abdij-Internaat ook een uitgebreide accommodatie aanbieden waar ze kunnen leven, beleven, studeren, spelen ... Er zijn de ruime individuele kamers met alle comfort, verschillende studiezalen, we hebben een professionele keuken in eigen beheer, er is onze overdekte sporthal, een leuke speelhal en gezellige loungeroom om te relaxen.

Leuke activiteiten

Daarnaast hebben onze internen de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende vormende, culturele of sportieve activiteiten: bowlen, fietsen, schaatsen, een bezoekje aan Plopsa Indoor of een uitstap naar het autosalon, we doen het allemaal. Zo leren de kinderen belangrijke sociale vaardigheden aan, prikkelen we hun fantasie, ontwikkelen ze motorieke vaardigheden en ze leren op een speels e manier heel wat bij;

Het Abdij-Internaat is gelegen in het hartje van Sint-Truiden, in de schaduw van de Abdijtoren, vlak langs de Grote Markt. Het stedelijk zwembad, fitnesscentra, de bibliotheek, cultureel centrum ... je vindt het allemaal vlakbij.

Scholen op en rond Abdijsite

Op de site van het Abdij-Internaat bevinden zich ook de Basisschool Heilig Hart Sint-Trudo en KCST (ASO, TSO, BSO). Basisschool Klim-Op en Technicum (TSO, BSO) bereik je al na enkele minuutjes wandelen. Het Abdij-Internaat is ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Feedback aan ouders

We spreken graag op regelmatige tijdstippen met de ouders over de ontwikkeling van hun kind. Daarom zorgen we voor een tweemaandelijks zorgrapport en organiseren we elk trimester een oudercontact. En natuurlijk staan we altijd klaar voor een babbel bij het brengen en halen van het kind.

Contact

Abdij - Internaat Hasp-O Centrum
vzw Hasp-O Centrum

Social media